بازگشت به منوی اصلی →

 

الحاق به خانواده از طریق دوبلین 3              


دوبلین 3 چیست؟

دوبلین 3 مجموعه مقرراتی است که توسط اتحادیه اروپا تهیه و تنظیم شده است و با استفاده از این مقررات، کشوری که مسئول رسیدگی به درخواست پناهندگی است تعیین می شود. اگر شما ملیت غیر اروپایی دارید و وارد اروپا شده اید و درخواست پناهندگی کرده اید، مقررات دوبلین 3 تعیین می کند کدام کشور مسئول رسیدگی به درخواست پناهندگی شما است (البته الزاما اولین کشوری که وارد آن شده اید نمی باشد). دوبلین 3 مقرراتی برای مراحل پناهندگی نیست، بلکه فقط کشوری را که مسئول رسیدگی به درخواست پناهندگی شما است را تعیین می کند

کشورهایی که عضو مقررات دوبلین هستند از این قرار می باشند: اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لیختن اشتاین، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال ، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و بریتانیا
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دوبلین 3 می توانید به برگه اطلاعات دوبلین 3 ما را مطالعه کنید


الحاق به خانواده از طریق دوبلین 3 چیست؟

اگر یک یا چند نفر از اعضای خانواده شما به یکی از کشورهای دوبلین (لیست بالا) رفتند و اعضای دیگر خانواده بعدا وارد کشور دوبلین دیگری شدند، شما این امکان را دارید که درخواست الحاق به خانواده را بدهید. این بدین معنی است که شما درخواست می کنید که در صورت امکان، درخواست پناهندگی شما به کشوری که اعضای خانواده تان در آن به سر می برند بررسی شود. اگر درخواست الحاق به خانواده تایید شد، می توانید به کشوری که اعضای خانواده شما اقامت دارند منتقل شوید و پروسه پناهندگی خود را در آن کشور ادامه دهید

توجه :  این مساله فقط در مورد کشورهای دوبلین صادق است (لذا درخواست الحاق به خانواده از طریق دوبلین 3) از کشورهایی مانند ترکیه، مقدونیه، آلبانی، مونته نگرو، صربستان و بوسنی وجود ندارد


چه کسی می تواند درخواست الحاق به خانواده بدهد؟

هر پناهجویی که عضو یا اعضای نزدیک خانواده او در کشور دوبلین دیگر به سر می برند. آن عضو خانواده باید درخواست پناهندگی داده باشد (باید مدرک مخصوص پناه جویان را دریافت کرده باشد)، یا اینکه پناهندگی و یا حمایت تکمیلی دریافت کرده باشد

اعضای نزدیک خانواده از قرار زیر می باشند:

  • همسر
  • فرزندان زیر 18 سال
  • اگر خردسال بدون همراه هستید (زیر 18 سال): والدین، برادر، خواهر، عمه و خاله، عمو و دایی، پدر بزرگ و مادر بزرگ

در صورتی که من وابسته به مراقبت کسی باشم یا کس دیگری وابسته به مراقبت من باشد، آیا می توانم درخواست الحاق به خانواده بدهم؟

گر تمامی شرایط زیر را داشته باشید، می توانید درخواست الحاق به مادر، پدر، فرزند، برادر یا خواهرخود را بدهید:

  • آن شخص باید به صورت قانونی در کشور دوبلین دیگر اقامت داشته باشد (پناهندگی یا حمایت تکمیلی دریافت کرده یا به عنوان پناهجو شناسایی شده باشد یا شهروند آن کشور باشد یا هر نوع دیگری از مجوز اقامت را دریافت کرده باشد.)
  • یکی از دو طرف باید باردار، دارای کودک تازه به دنیا آمده، دارای بیماری صعب العلاج، دارای معلولیت شدید، مسن یا خردسال بدون همراه باشد
  • یکی باید کاملا وابسته به دیگری باشد و آن شخص بتواند از وی مراقبت کند

    باید بتوانید ثابت کنید که ارتباطات خانوادگی شما در کشور مبداتان وجود داشته است. هر دو طرف باید کتبا درخواست الحاق خود را به مراجع ذیصلاح در کشوری که در آن به سر می برند اعلام کنند. اگر می‌خواهید به دلایل پزشکی درخواست بدهید، باید مدارک پزشکی مربوطه را داشته باشید و بهتر است از بیمارستان صادر شده باشد. اگر توانستید وابستگی اعضای خانواده را به یکدیگر ثابت کنید اما دفتر خدمات پناهندگی به شما اجازه نداد که درخواست الحاق به خانواده را بدهید، می‌توانید برای دریافت کمک حقوقی به یک وکیل مراجعه کنید


چگونه می توانم درخواست الحاق به خانواده از طریق دوبلین 3 را بدهم؟

·         باید عضو خانواده در کشور دیگر دوبلین به عنوان پناه جو ثبت نام شده باشد یا پناهندگی یا حمایت تکمیلی دریافت کرده باشد

·         اولین مرحله برای شما این است که در دفتر خدمات پناهندگی وقت مصاحبه بگیرید و به آن‌ها بگویید که می‌خواهید به عضوی از اعضای خانواده تان ملحق شوید. هنگام حضور در این مصاحبه تمامی مدارکی که برای اثبات هویت خود، هویت عضو دیگر خانواده و رابطه خانوادگی به همراه دارید (پاراگراف زیر را مطالعه کنید) با خود بیاورید


چه مدارکی را باید موقع مصاحبه با دفتر خدمات پناهندگی به همراه داشته باشم (چگونه می توانم رابطه خانوادگی خود را ثابت کنم)؟

·         همه مدارکی که نشانگر هویت شما هستند: همیشه کارت پناه جویان و خارتی خود را همراه داشته باشید. همچنین اگر ممکن است گذرنامه یا کارت شناسایی خود را ارائه دهید
·         نسخه‌ای از آخرین مدارکی که عض و خانواده که در کشور دوبلین دیگر اقامت دارد دریافت کرده است، به عنوان مثال کارت پناه جویان، مجوز اقامت، گذرنامه مخصوص پناه جویان یا هر مدرک دیگری (که نام کامل، تاریخ تولد و آدرس فعلی او در آن ذکر شده باشد)
·         دفتر خانواده، گواهی ازدواج، گواهی تولد و یا هر مدرک دیگر از کشور مادر خود
·         اگر مدرکی ندارید که ارتباط خانوادگی شما را ثابت کند شما می‌توانید مدارکی مانند عکس های خانوادگی، نامه یا حتی شهادتنامه ای از وکیل یا مددکار که رابطه خانوادگی شما را ثابت کند (به عنوان مثال شاهد برقراری تمس تلفنی بین شما و عضو خانواده تان بوده اند) را ارائه دهید
·         هر اطلاعات تماس که از عضو خانواده خود، وکیل وی یا هر سازمانی که از وی حمایت می کند دارید
·         اگر درخواست پیوند خانوادگی به نروژ یا دانمارک دارید، باید موافقت نامه‌ای از عضو خانواده شما در آن کشور ارایه دهید که به وسیله آن اعلام می‌کند که با پیوند خانوادگی شما به او موافق است. اگر عضو خانواده شما در کشور دیگری غیر از نروژ یا دانمارک اقامت دارد، این موافقت نامه ضروری نیست، اما در برخی موافق می‌تواند روند را تسهیل کند


این روند چقدر طول می کشد؟

بر اساس نص قانون، حداکثر زمانی که برای روند الحاق به خانواده در نظر گرفته شده است 11 ماه می باشد (از تاریخ مصاحبه شما با دفتر خدمات پناهندگی تا وقتی که شما مجاز به مسافرت به کشور دوبلین دیگر می شوید). در حال حاضر مدت زمان انتظار، به کشوری که قصد انجام پیوند خانوادگی به آن را دارید بستگی دارد. اکنون محدودیتی در تعداد افرادی که ماهیانه از طریق پیوند خانوادگی به آلمان منتقل می‌شوند اعمال شده است. این مساله باعث تأخیر طولانی مدت شده است و در بسیاری از موارد، این پروسه از 11 ماه مجاز، طولانی‌تر شده است. پیوند خانوادگی به کشورهای دیگر، تقریباً روند عادی خود را طی می کند

اگر الحاق به خانواده شما تایید شد، این امر به این معنی نیست که درخواست پناهندگی شما در کشور دیکر دوبلین پذیرفته شده است. این بدین معنی است که آن کشور درخواست پناهندگی شما را دریافت و بررسی خواهد نمود


چگونه می توانم از پیش آمدن تأخیر در این پروسه جلوگیری کنم؟

اگر از اسنادی که در هنگام ثبت نام کامل خود در دفنر خدمات پناهندگی یونان ارائه داده یا خواهید داد کپی تهیه کنید و آنها را به مراجع ذیصلاح در دفتر خدمات پناهندگی کشور دوبلین دیگر ارسال کنید، احتمالاً می‌توانید از بوجود آمدن تأخیر در این پروسه جلوگیری کنید. می توانید در این خصوص از یک سازمان غیر دولتی مستقر در کشور دوبلین دیگر کمک بگیرید

در صورتی که آسیب‌پذیر باشید، می‌توانید درخواست تسریع رسیدگی به درخواست خود را بدهید.  درصورتی آسیب پذیر تشخیص داده می شوید که باردار، معلول، بیمار صعب العلاج، مسن، خردسال بدون همراه بوده یا مورد شکنجه یا خشونت جنسی قرار گرفته باشید. جهت درخواست تسریع رسیدگی، از یک سازمان غیر دولتی متخصص یا وکیل کمک بگیرید


بعد از اینکه درخواست پیوند خانوادگی من قبول شد، چه اتفاقی می افتد؟

بعد از دریافت تصمیم کشور دوبلین دیگر مبنی بر پذیرش مسئولیت بررسی درخواست پناهندگی شما، یونان شش ماه وقت دارد تا شما را به آن کشور ارسال کند. بر اساس قانون، یونان موظف است که هزینه پرواز را پرداخت کند، اما در عمل اکثر درخواست کنندگان، مجبورند که هزینه پرواز خود را پرداخت کنند. به احتمال زیاد، پرداخت هزینه پرواز، پروسه شما را تسریع نخواهد کرد. فقط یک دفتر خدمات مسافرتی در یونان وجود دارد که ار طریق آن می توانید «پروازهای دوبلین» را رزرو کنید. مراجع ذیصلاح یونانی، اطلاعات تماس این دفتر خدمات پناهندگی را در روز اعلام پذیرش الحاق به خانواده، به شما اعلام خواهند کرد

در حال حاضر،مقامات آلمان از یونان درخواست کرده‌اند که تعداد پروازهای پیوند خانوادگی را محدود کنند. درحالی که صدها نفر باید به آلمان پرواز کنند. این محدودیت‌ باعث تأخیر بسیار زیاد در مدت زمان پیوند خانوادگی از یونان به آلمان می شود.  لطفاً در نظر داشته باشید که این محدودیت فقط شامل حال پروازها به آلمان است و تأثیری روی پرواز به کشورهای دیگر ندارد


آیا احتمال دارد اعضای خانواده من به دلیل اینکه من درخواست الحاق به آنها را داده ام به یونان فرستاده شوند؟

بر اساس قانون می‌توان این کار را کرد. در صورتی که تاریخ درخواست پناهندگی عضو خانواده شما، در کشور دیگر عضو دوبلین، بعد از تاریخ درخواست پناهندگی شما در یونان باشد. اما تا کنون، گروه سیار اطلاعات شاهد انجام پیوند خانوادگی از کشوذ دیگر اروپایی به یونان نبوده است


آیا الحاق به خانواده بر اساس قانون دیگر یا از طریق روند دیگری ممکن است؟

آری، می توان درخواست ویزا از سفارت کشوری که عضو خانواده تان در آن حضور دارد برای الحاق به خانواده داد. مطالبی که برای دادن درخواست الحاق به خانواده از طریق «روند سفارت» باید بدانید:

  • عضو خانواده شما باید پناهندگی (مجوز اقامت، و در بعضی کشورها باید پناهندگی سیاسی) داشته باشد.

  • تقریبا همیشه باید گذرنامه معتبر داشته باشید (کارت شناسایی کافی نیست).

  • روند دقیق این روش به کشوری که می خواهید بروید بستگی دارد، اما معمولا (در مقایسه با الحاق به خانواده از طریق دوبلین 3) اسناد رسمی بیشتری برای اثبات رابطه خانوادگی لازم است (مانند گواهی تولد، گواهی ازدواج و غیره).

  • باید تمامی هزینه ها را خود پرداخت کنید.

  • می توانید از تمامی کشورها تقاضا بدهید. لذا استفاده از آن از تمامی کشورهای غیر عضو دوبلین یا کشورهای غیر اروپایی هم امکان دارد.

  • در برخی از کیس ها، این روش از روند دوبلین سریعتر است.

در صورتی که مایل هستید اطلاعات بیشتری در مورد روند سفارت به دست بیاورید لطفا با یک سازمان غیر دولتی متخصص یا گروه سیار اطلاعات تماس حاصل کنید.


لطفاً توجه داشته باشيد اين اطلاعات كلّي است. اگر سوال خاصي درباره پرونده شخصي خود داريد، يا در صورت داشتن وكيل با وكيل خود تماس بگيريد و يا به ما در صفحه فيسبوك پيغام دهيد