من هیچ مدرکی که تحصیلات یا سابقه کاری من را نشان دهد ندارم. چه کار باید کنم؟

یک پروژه آزمایشی توسط شورای اروپا و وزارت تعلیم یونان به نام «گواهی اروپایی صلاحیت پناهندگان (EQPR)» وجود دارد. اگر مدرکی ندارید که تحصیلات، دوره های آموزشی که گذرانده اید، مهارت های زبانی یا سابقه کاری شما را ثابت کند، می توانید درخواست EQPR بدهید. این گواهی، ۵ سال اعتبار دارد و وقتی مثلا برای یک شغل درخواست می دهید یا در یک برنامه تحصیلی ثبت نام می کنید، به شما کمک می کند که صلاحیت خود را ثابت کنید. متاسفانه اگر می خواهید در یکی از دانشگاههای یونان ثبت نام کنید، باید مدرک تحصیلی اصلی خود را برای اثبات صلاحیت، ارائه دهید. بنابراین، دانشگاه ها، EQPR را به عنوان جایگزین مدرک تحصیلی اصلی، نمی پذیرند. اما دانشگاه‌های دیگر در بعضی از کشورهای اروپایی، برای ثبت نام، EQPR را می پذیرند. نه تنها کسانی که پناهندگی دریافت کرده اند، بلکه پناهجویانی هم که پروسه درخواست پناهندگی آنها در جریان است، می توانند برای این گواهی درخواست بدهند. برای درخواست، باید ایمیلی به این آدرس ارسال کنید:
refugees.qualifications@coe.int
بهتر است این ایمیل به زبان انگلیسی باشد، اما می توانید این ایمیل را نیز به زبان مادریتان بنویسید. در این ایمیل باید نام و نام خانوادگی، ملیت و خلاصه وضعیت تحصیلات خود را بنویسید و همچنین ذکر کنید که می خواهید درخواست EQPR بدهید. در جواب، ایمیلی دریافت خواهید کرد که یک پرسشنامه تفصیلی در بر دارد. بعد از پر کردن و باز پس فرستادن آن پرسشنامه، باید مقداری صبر کنید، چرا که مصاحبه ها در ماه اکتبر امسال انجام خواهند شد. اگر برای نوشتن این ایمیل نیاز به کمک دارید یا سؤالی در مورد EQPR دارید، در فیسبوک برای ما پیام بفرستید